Julen börjar ta ny form

Julafton med skinksmörgås, släkt, Kalle, julbord och klappar och en juldag med familjemys.

En juldagsmiddag där julbordet fick ny form och hamnade på pizzabotten, toppad med revbenspjäll och bearneissås tillsammans med en julig pizzasallad bestående av kål av alla de sorter i senapsdressing och toppad med lite getostrester och granatäpple. Bara för att hålla kalorinivån stadig så löpturerna i vinterregnet inte ska ge en sån markant förändring på julkroppen. Det gäller ju att spara sig till nyårets kickstart med sikte på beach 2018.


Pizzadeg

3,5 dl iskallt vatten

50 gram jäst

2 msk rapsolja

0,5 msk salt

ca 1 liter vetemjöl plus lite till utbakningen

Rör ut jästen i vattnet och oljan. När jästen löst sig tillsätt vetmjöl och knåda till en jämn degboll. Blanda sist i saltet och blanda lite till. Låt degen jästa övertäckt 1-1,5 timme. Vänd ut på bakbord och dela degen i sex delar. Låt jäsa ytterligare i ca 1 timme under bakduk. Kavla ut och toppa med vad som behagar.... Grädda i ugnen i 250 grader ca 8 -10 minuter.

Senapsdressing

ca 2 msk vinäger

ca 2 msk olja

ca 2 msk senap

ca 1 msk agavesirap eller honung

salt och peppar

Blanda ihop alla ingrdienser och låt valfri kål eler sallad marinera en stund i dressingen.

Avslutade juldagen med bilkaravan och walkie talkies cruisandes mellan närområdets julhus....

Gillar

Kommentarer