Jordgubbar, vanilj & mandel

Ännu en fantastiskt god jordgubbstårta...

Den här gången med smaker av mandel och vanilj.. .(denna variant blev dessutom helt mjölkfri.)

Mandelbotten

250 gram mandelmassa

100 gram rumsvarmt smör (mjölkfritt)

2 ägg

0,5 dl vetemjöl

ca 2 droppar mandelolja

Sätt ugnen på 170 grader. Riv mandelmassa och blanda med smöret. Vispa i äggen, mandelolja och blanda ner mjölet till en krämig smet. Smöra en form och häll i smeten. Grädda i ca 20 minuter. Låt svalna.

Vaniljkräm

2 dl mandelmjölk

2 msk strösocker

2 msk majsstärkelse

2 st äggulor

2 tsk vaniljsocker ( alternativt knappt 1 tsk vaniljpulver)

Dela på äggulor och vitor. Mät upp mandelmjölk, socker, majsstärkelse och äggulor i en kastrull. Vispa till en jämn smet.

Värm på svag värme samtidigt som du rör hela tiden tills krämen tjocknar och blir fast och fin. Krämen får inte koka!! Ta bort från värmen och rör ner vanilj. Låt svalna.

Täck mandelbotten med vaniljkräm och överös med skurna jordgubbar. Pynta eventuellt med blad av citronmeliss.

Gillar