Japanska ägg

Kanske något för den modige?

Soyapicklade ägg, även kallade japanska ägg. De blir vackert marmorerade av att kokas i japansk soja och vinäger. Äggen blir väldigt goda med en väldigt spännande smak. Går att äta precis som de är eller kanske som en del i en sallad.

Soyapicklade ägg

4 ägg

2 dl japansk soya

2 dl vinäger (balsam, ris eller vittvin)

Låt äggen koka upp i vatten och sjuda i 4 minuter. Skölj äggen i kallt vatten och häll sedan av vattnet. Krossa äggskalet runt äggen och häll sedan i soya och vinäger i kastrullen. Låt koka upp och låt sjuda i ca 6 minuter. Ta av kastrullen från plattan och låt äggen svalna i soyalagen innan de skalas.

Gillar

Kommentarer

Carrok
Carrok,
Men va häftigt :O nouw.com/carrok
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229