Isberg & Majssallad med popcorn

Sallad med popcorn!!! Hur knas???

Men det visade sig inte vara så tokigt alls faktiskt. Döttrarna hade sett Jamie Oliver laga till ”Double Corn salad”. En krispig isbergssallad med krämig ostdressing och majs OCH som sagt popcorn!!! Vi anpassade rätten en aning utifrån kökets tillgångar och hade stekta kycklinglår till vilket blev en riktig höjdare och en framtida sommarrätt. Dressingen serverade vi dessutom ”on the side” enligt yngsta dotterns önskemål. Gott vilket som!

Sallad med majs & popcorn

50 gram majskorn

4 majskolvar

1 isbergssallad

4 st salladslökar

30 gram Västerbottensost

30 gram ädelost

ca 6 msk créme fraîches

2 tsk dijonsenap

1 tsk Worcestersås

Sriracha Chili sås

Olja

Salt & peppar

Poppa popcornen och vänd runt dem i önskad mängd Srirachasås. Mixa ihop créme fraich med ost, senap och Worcestersåsen. Skär isbergssalladen i mindre bitar och lägg i en skål. Skär vårlöken i tunna skivor och blanda i. Stek majskolvarna runt om och skär sedan av kornen från själva kolven och blanda dem i salladen. Blanda salladen med dressingen eller servera sallad och dressing var för sig. Toppa salladen med popcorn och eventuellt mer Srirachasås.

Självklart kan man dra ner mer godsaker i salladen efter tycke och smak!! Och i originalreceptet toppas den dessutom med koriander....


Gillar

Kommentarer

Matildaberlin
Matildaberlin,
Mne gu vad spännande det lät!
nouw.com/matildaberlin
sofieliden
sofieliden,
Haha vad spännande 😄😍
nouw.com/sofieliden