Intensivt och festligt


Kom just till jobbet och sjönk ner i kontorsstolen. Vad otroligt ljust och härligt det är ute, nu på morgonen slog det mig plötsligt när jag klev av bussen. Det var inte länge sen som man fick treva sig fram i mörkret och nästan hålla tummarna för att hitta rätt. På vägen hit satt jag och lyssnade på RIX morronzoo samtidigt som jag scrollade igenom helgens bilder i telefonen. En intensiv och festlig helg får man väl ändå säga även om man själv inte riktigt känt sig på topp.

I fredags firade vi svärmor och testade på en lokal förmåga som kanske inte levererade den mest kulinariska måltiden men ändå skapade mycket trevlig stämning och gott firande. Mätta och glada fick vi sen ta oss hem i en plötslig och uppfriskande snöstorm.

Helgfrukost med surdeg och härligt stora kaffemuggar är varje veckas höjdpunkt. Följt av hemmafix och hundpromenader. Lördagkvällen förgylldes av mellokalas med korvbuffe på bortaplan och jag antar att de flesta är eniga över att ”rätt låt vann”.

Mera hemmafix och snart är yngsta dotterns nya sängplats klar och förhoppningsvis mestadels av allt skräp vi sparat på oss på ett bättre ställe än i vår övre hall.

En snabb färsk pasta fick svängas ihop bestående av vad kylen kunde frambringa: gul lök, vitlök, champinjoner, salsiccia och Imat (havregrädde). Sen smaksatt med salt & peppar, en skvätt vitt vin tillsammans med någon matsked balsamvinäger. Massa ruccola och parmesan och man var laddad för att se sonen avsluta helgen med ett derby mot ”ärkerivalerna”, göramål och och som grädde på moset ta hem en vinsten.

Slutet gott, allting gott!

Välkommen nya vecka!

❤️


  • Nära Solna centrum T-bana, Solna

Gillar