Immun mot stress

Visst skulle det vara härligt att vara immun mot stress?

Och det kan man faktiskt nästan bli! Man kan iallafall hjälpa till att påverka sin stresstollerens till den bättre genom att vara fysiskt aktiv. Makalöst fantastikt tycker jag!

"Hur stressad du än är... sätt på dig gympaskorna och spring i 30 minuter. Även om det inte känns som om att "du har tid" så kommer regelbunden träning att minska dina stressnivåer - rejält! Det säger Ander Hansen, överläkare i psykiatri och som har studerat träningens positiva effekter på hjärnan, i en intervju med" Sveriges Radio.

-"Det är som 50 eller 100 mediciner för hjärnan, säger Ander Hansen till SR.

Källa: topphälsa

Och tanken att löpning kan räknas likt ett superpiller för mental hälsa är han inte ensam om. I Runner´s world skriver Johan Renström. -"Nya intressanta ämnen kommer och går, men löpning och mental hälsa består."

Benen hjälper hjärnan

När du är stressad omvandlas aminosyran tryptofan till kynurenin. En del kynurenin tar sig in i din hjärna, där forskarna har kopplat samman det med depression och ångest. Men om du springer omvandlas kynurenin till kynurensyra och kynurensyra kan inte ta sig genom blodhjärnbarriären utan försvinner med ut med urinen. Det har forskare på Karolinska Institutet kunnat visa. På så sätt skyddar dina benmuskler din mentala hälsa. Musklerna renar kroppen precis som njurar och lever och du spolar ner stressen efter träningspasset

Källa:Runner´s world

Makalöst fantastiskt, eller hur!!!

Om du vill vara med och samla ihop pengar till psykisk forskning samtidigt som du stressar av genom att omvandla kynurenin till kynurensyra ska du gå in och anmäla dig till Mental Health run!!!!!

Så ses vi den 19 september vid Sjöhistoriska i Stockholm!

Väl mött!

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Jag älskar att komma in i lunken det monotona när benen nästan går av sig självt
nouw.com/stenhagenbettan