I sista minuten

Lördagsgodis och kaka i ett!!

När man står där och snabbt måste få till något magiskt gott!! Antingen gör man som en annan som inte har en ugn att tillgå,"trollar lite med knäna" och köper en färdig kladdkaka......i andra fall bakar man en egen och toppar den med marängfluff till en gigantisk mums mums-liknande marshmallowtårta!!! Ringlar över smält choklad och

TADA!!!

Du har ett litet mästerverk till gottebordet och en härlig middagsavslutning!!

Marängtopp

3 gelatinblad

2 dl strösocker

4 msk vatten

2 äggvitor

Lägg gelatinbladen i kallt vatten att mjukna. Koka ihop vatten och socker och låt sjuda tills temperaturen når 106 grader. Ta av från värmen och rör ner gelatinbladen och blanda tills de smälter. Vispa äggvitorna till hårt skum. Häll sedan i sockerlagen i en tunn stråle i äggvitan under hård vispning (med elvisp). Vispa till smeten svalnat och blivit till fast maräng. Toppa kakan med fluffet och ställ i frysen i ca 30 minuter. Smält choklad i micron eller över vattenbad och ringla över den frusna marängen.

Mums Mums!


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229