I en miljö från isigt blått till varmt fururött


Här om dagen bjöds det på Pannacotta med rårörda jordgubbar i vår stuga med fjällluft som extra krydda. När kylen redan är full får man improvisera.

I väntans tider blir det kortspel och innan efterrätt serverades pulled pork. Allt ackompanjerat i härlig fjällen-korrekt furumiljö, nja inte helt sant eftersom vår stuga faktiskt uppdaterats till fjällstuga 2.0 och mest går i en färg som man skulle kunna kalla ”stockholmsvitt”. Kanske svårt att tro när många bilder säger något annat... 🤪

Pannacotta med rårörda jordgubbar

6 dl vispgrädde

0,75 dl strösocker

1 vaniljstång

2 gelatinblad

Jordgubbar

Strösocker

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Skär en skåra i vaniljstången och skrapa ur vaniljen och lägg i kastrull tillsammans med grädde och socker. Koka upp och lägg i gelatinbladen. Vispa runt så att bladen löser sig ordentligt i grädden. Sila upp grädden och häll upp i portionsskålar. Stå kallt tills de stelnat. Tärna upp jordgubbar och blanda med lite strösocker. Blanda runt med jämna mellanrum. När pannacottan stelnat toppa med jordgubbar.

🍓

Gillar

Kommentarer