Höstsmaker

Äntligen lite höstsmaker på tallriken.
För mig är det bland annat sötpotatis, pumpa, äpplen, kantareller och kål i alla dess former. Så gott! Slängde ihop en riktig höjdare till höstsallad igår och det blir nog något liknande idag. Mums! Mums! Mums! Och så äppelpaj på det. Svårslaget vill jag säga!! I mellan salladen och pajen tog vi en liten biltur i höstmörkret. Främst för att plocka upp yngsta dottern som varit på tjejmiddag men vi passade även på att spana in äldsta sonens nya ”hoods” dit han snart ska flytta. Spännande!
Höstsallad
Sötpotatis
Rödlök
Brysselkål
Olivolja
Rosmarin
Grönkål
Kantareller
Getost
Honungskarameliserade valnötter
Flingsalt
Peppar
Blandsallad
Sätt ugnen på 225 grader. Ansöka och dela brysselkålen. Skala och dela på löken och sötpotatisen. Häll över lite god olivolja och krydda med rosmarin, salt och peppar. Stek i ugnen ca 20 minuter. Ansa och skär grönkålen i mindre bitar. Stek i panna i lite olja. Smaka av med salt och peppar. Dela eventuellt på kantarellerna och stek dem i lite smör. Salta och peppra. Grunda ett fat med blandad sallad. Fördela ugnsrostade grönsaker över. Smula över getost och toppa med stekt grönkål och kantareller. Strössla sist över honungsnötter.



lite för sent för gula och för tidiga för trattisar verkade det som. Men snart så!!!! 😍