Hoppet som binder oss samman

Foto: Klas Sjöberg

Varje dag får 20 kvinnor veta att de drabbats av bröstcancer. Den 1 oktober startar Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj med syftet att uppmärksamma bröstcancer, den största cancerdiagnosen bland kvinnor, och samla in pengar till cancerforskning.

I höst arrangerar hundratals föreningar och privatpersoner evenemang och insamlingar till förmån för Rosa Bandet. Samtidigt fyller Cancerfondens Rosa Bandet-sponsorer sina butiker med rosa produkter. När du köper en rosa produkt går en del av försäljningen till Cancerfonden.

I år finns över 150 rosa produkter att välja bland. Att bidra är lättare än någonsin!

Du kan givetvis också stödja kampanjen genom att bära årets rosa band från Cancerfonden. Bandet kostar 30 kronor och finns att köpa på ICA, Lindex, Apoteket och XL-BYGG.

Foto: Klas Sjöberg

I år är det parfymkreatören och entreprenören Ben Gorham som är årets designer av Cancerfondens rosa band. Bandet är formgivet som ett slitstarkt rep för att symbolisera hoppet som binder oss samman i kampen mot cancer. Det är mönsterflätat i två rosa nyanser med silvertråd som glimrar till i höstmörkret.

Ben är även först ut med att formge ett armband för Rosa Bandet-kampanjen, vilket är tillverkat med likadan tråd i samma färger som bandet och är tänkt som ett komplement för dem som även vill bära ett band runt sin handled. Med hjälp av två knutar justeras storleken på handleden.

Foto: Klas Sjöberg

Ben Gorham

Är född 1977 och uppvuxen i Sverige, Kanada och USA med en Indisk mamma och en kanadensisk pappa.

Han är doftkreatör och grundare av parfymhuset Byredo.

Tidigare har han varit professionell basketspelare i bland annat Solna Vikings och Norrköping Dolphin.


Läs mer på Cancerfonden

Gillar

Kommentarer