Himmelskt goda citronbullar 🍋

Jag bakade så himmelskt goda citronbullar i helgen. Strösslade över torkad blomblad och en doft av rosor spred sig i köket. Så läckert!
❤️
Citronbullar
Ca 15 st
2,5 dl mjölk
25 gram jäst
0,75 dl strösocker
8 dl vetemjöl
1 tsk kardemumma
0,5 tsk salt
75 gram smör
Fyllning
Ca 3 dl Lemoncurd
Sockerlag
1 dl socker
1 dl vatten
Torkade blomblad
Smula ner jästen i en bunke tillsammans med mjölk och rumsvarmt smör. Tillsätt socker, kardemumma och mjöl och arbeta ihop degen till smidig. Knåda in saltet och knåda ytterligare några minuter. Låt jäsa minst 40 minuter, gärna längre. Kavla ut degen till en rektangel och bred ut lemoncurd över hela. Rulla ihop till en rulle och skär i bitar. eller vik degen på tre, skär i strimlor, tvinna och knyt ihop knutar. Lägg bullarna i bullpapper eller på en bakplåtsklädd plåt. Låt jäsa i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 220 grader. Grädda bullarna i ca 10-12 minuter. Koka ihop socker och vatten till en lag och pensla över bullarna direkt de kommer ut från ugnen. Strö över torkade blomblad.
Mums! Mums! Mums!
🍋

Gillar
Kommentarer


