Hemmagjord pasta

Innehåller affiliate-länkar

En efter en imponerar sönerna här hemma. Den ena med design och byggkonst och den andra med handlag för det kulinariska när han bestämde sig för att bjuda på hemmagjord pasta. Enklare vad man kanske tror faktiskt. Lite extra tid och något utvecklade armmuskler är nästan allt som krävs. Plus ägg och ett bra vetemjöl. Durumvete helst men här funkade ekologiskt special minst lika bra...

Pasta

7 dl vetemjöl

4 ägg

Mät upp mjölet i en bunke. Knäck i äggen i mitten och ta sedan en gaffel och börja röra runt. Fös försiktigt ner mer och mer av mjölet i äggen och blanda runt tills du får ihop en deg. Lägg degen på ett bakbord och knåda så länge du orkar. Helst ca 10 minuter. Dela på degen i två bitar. Plasta in dem och låt vila i kylen ca 1 timme. Dela degen i mindre bitar. Ha kvar degen som inte arbetas i plastfolie. Kavla ut degen tunt för hand (en bra kavel finns HÄR) eller stegvis i pastamaskin (finns HÄR). Skär i önskad storlek med kniv eller i pastamaskinen. Separera pastan och låt torka.

Här hemma tillagades sedan

Pasta Alfredo men Pastta med Citron & Kapris är annars också ett väldigt gott alternativ.

Mums! Mums! Mums!



Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Senast vi gjorde egen pasta hade vi ett nytt recept med mannagryn i. Den degen blev så bra
nouw.com/stenhagenbettan
saraboman
saraboman,
Mannagryn i, Det lät intressant...☺️👍🏼
nouw.com/saraboman
Evaeliasson
Evaeliasson,
Så gott med egen pasta 😋
nouw.com/evaeliasson
2barnsmammaochfru
2barnsmammaochfru,
Så gott med egen pasta 😊
nouw.com/2barnsmammaochfru