Haunted House! đ»

En gĂ„ng ingen gĂ„ng. TvĂ„ gĂ„nget kallas vĂ€l för tradition! SĂ„ nu mer kan man vĂ€l sĂ€ga att vil âalltidâ gör ett hemsökt pepparkakshus till Halloween... precis som förra Ă„ret och precis som alla kommande Ă„r antar jag.

Pepparkaksdeg
4 dl strösocker
2 dl sirap
2 dl vatten
250 gram
2 msk kanel
1 msk mald kardemumma
1 msk mald kryddnejlika
1 msk mald ingefÀra
1 msk bikarbonat
15 dl vetemjöl
mjöl till kavling
IhopsÀttning och dekoration
SmÀlt socker
Kristyr
4 dl florsocker
1 Àggvita
nÄgra droppar citron eller Àttika
ev lite vatten om kristyren blir för torr
HushÄllsfÀrg
godis och annat pynt
Koka ihop socker, sirap och vatten i en kastrull. LÀgg smöret och kryddorna i en bunke och slÄ över sockerblandningen och rör om tills allt löst sig. LÄt svalna till rumstemperatur. Blanda vetemjöl och bikarbonat och rör ner i smeten. Arbeta ihop till en ganska lös deg. LÄt vila i en plastpÄse i kylen 1-2 dygn innan den bakas ut. GrÀdda i 200 grader. Tid beroende av storlek och tjocklek. LÄt svalna.
SmÀlt socker och sÀtt ihop husdelarna till önskad form.
Rör ihop kristyren till en jÀmn tjock smet. FÀrga eventuellt med hushÄllsfÀrg till önskad kulör.
Pynta efter tycke och smak!
đ









Ljusslingan i form av lila fladdermöss kommer frÄn T.G.R.
đŠ
Gillar
Kommentarer


