Hästlimpa

Per Olssons hästlimpa är en riktig klassiker här hemma och något som ofta efterfrågas av äldsta dottern. Så igår kväll när brödlådan fortfarande ekade tomt rörde jag ihop en variant. Upptäckte att det i stunden saknades lite av originalingrdienserna så det blev att improvisera. Började med att koka ihop en sirap, av gammal kokossocker ;)

Per Olssons hästlimpa

Från RD´s Receptbok 1997 – Per Olssons Restaurang, Grev Turegatan 36, Stockholm.

Recept till en stor limpa

300 g vetemjöl
150 g rågkross
150 g vetekross
100 g linfrö
25 g vetekli
1/2 msk bikarbonat
1/2 msk salt
1 3/4 dl russin
6 dl filmjölk
1 1/4 dl mörk sirap

Till formen:
smör
ströbröd

Värm ugnen till 150 grader. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt russin, filmjölk och sirap. Smörj och bröa en stor avlång brödform. Slå ner smeten. Grädda brödet i 90 minuter. Låt det svalna lite i formen innan det lyfts över till galler och får kallna helt under duk.

Gillar

Kommentarer

Johan Falk
Johan Falk,
När jag jobbade där så hade vi även i lingon i brödet, men nu snackar vi 1999 / 2000 😎
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229