Härlig löparhelg i värmen

I fredags blev det till att åka in till stan och kungliga tennishallen direkt efter jobbet för att hämta upp nummerlappen.

Sen blev det en tur förbi Stadion för att insupa lite atmosfär och smaka på Zetas pastaparty.

Dagen D i supervärmen!!!

Dags för ASICS Stockholm Marathon 40th editon!

På väg mot startområdet.

En sista titt på bankartan på ryggtavlan på deltagaren framför.

Koncentration i den stilla promenaden fram till start.

och så iväg......

Redan vid första milen uppenbarade sig en kramp från underjorden i vaderna. Som sedan spred sig vidare och tillslut satt som fastguten från ljumskarna och ner till fotlederna och gjorde det omöjligt till löpsteg. Trots kramp var humöret relativt på topp och efter en snabb övervägning till att bryta blev det istället att powerwalka sig fram då tiden ändå var på min sida.

Och med en sista kraftansamling blev det till och med en sista liten löptur inne på stadion och in i mål.

ASICS STOCKHOLM MARATHON DEN 2 JUNI

2/6 – Oväntat få bröt maran

Med temperaturer på 27-28 grader i skuggan blev den 40:e upplagan av ASICS Stockholm Marathon den näst varmaste i historien. Trots detta var det bara 1 089 av de 15 755 startande som inte tog sig i mål. Det är knappt sju procent vilket ska jämföras med över 13 procent som bröt de varma åren 1982 och 2007. Sju löpare fördes till sjukhus, två för frakturer, fem var uttorkade.
– Det är mer än vanligt, men det har gått bra, bättre än väntat, sammanfattade Christina Wahlstedt, ansvarig för sjukvården.

Loppet vanns av kenyanen Lawi Kiptui som höll en sensationell fart över den sista milen och skar mållinjen på 2:13.30, nästan tre minuter före landsmannen Dominic Kimwetich. Spårvägens Mikaela Larsson vann överraskande den kvinnliga klassen. Segertiden blev 2:40:28 och marginalen till tvåan ännu större än bland männen. Etiopens junior Bekelu Beji noterade 2:43:55. Hälles Mustafa Mohamed tog sitt tredje SM-guld i maraton, och 24:e totalt, som sjätte man i mål på 2:27:39.

Nu är det bara att blicka framåt..... Den 14:e juni och STHLM 10 med SM milen!

Det ska bli härligt med en lite kortare bana!!! ;)

På´t igen!!!

Gillar