Halloweenbakning-Red velvet cupcakes med härligt len vaniljfrosting

Red velvet cupcakes med vaniljfrosting

1,5 strösocker

1,5 dl rapsolja

1 ägg

1 msk röd hushållsfärg

0,5 tsk vaniljsocker

1,5 dl gräddfil

3 dl vetemjöl

1 msk kakao

1 tsk salt

1 tsk ättiksprit

0,75 tsk bikarbonat

Frosting

100 gram smör

150 gram färskost

5 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

Godis till pynt

Sätt ugene på 175 grader. Placera ut muffinsformar på en muffinsplåt. Vispa ihop Strösocker och olja. Tillsätt vaniljsocker, hushållsfärg, ägg och gräddfil. Blanda i vetemjöl, kakao och salt och rör till en jämn smet. Blanda ättika och bikarbonat och tillsätt smeten. Rör jämt och fyll sedan muffinsformarna 3/4 med smeten. Grädda i ca 20 minuter. Låt svalna.

Vispa smöret mjukt. Tillsätt färskost, florsocker och vaniljsocker. Vispa till en jämn smet och spritsa över frostingen över muffinsformarna. Pynta med valfritt godis, strössel eller bär.

Gillar

Kommentarer