Halloweenbakning-Djävuls-Macarons med lingon och salt lakrits

Lingon och saltlakrits!
Vilken härlig kombo! Lägger man till konsistenserna av frasig mandelmaräng och sammetslen smörkräm så finns det inte mycket mer att önska. Djävulskt gott om man får säga så. Näst intill beroendeframkallande.
Lingon och SaltLakrits macarons
60 gram + 60 gram äggvita
35 gram strösocker
150 gram strösocker + 50 gram vatten till sockerlag
150 gram sötmandel
150 gram florsocker
ca 2 msk lingonpulver
röd pulverfärg
smörkräm
150 gram smör
2 dl florsocker
1 äggula
ca 2 tsk lakritspulver
ca 2 tsk salmiakpulver
Djävulshorn
äggvita
florsocker
svart hushållsfärg
Mixa sötmandeln. Blanda i florsocker och fortsätt mixa till fint pulver. Koka ihop strösocker och vatten till sockerlag som ska vara 118 grader. Använd en termometer. Vispa under tiden 60 gram äggvita till vitt skum. tillsätt 35 gram socker och fortsätt vispa till en maräng. Blanda i sockerlagen och vispa på hög hastighet tills marängen svalnat och har rumstemperatur. Smaksätt med lingonpulver och färga eventuellt marängen ytterligare med röd pulverfärg (eller pastafärg). Blanda i den resterande äggvitan i mandelmjölet och rör ner marängen. Vänd runt till en jämn smet. Spritsa ut rundlar på bakplåtsklädda plåtar. Slå plåtarna försiktigt i bänken för att få en jämn yta och låt sedan torka i ca 60 minuter innan de gräddas. Baka i ugnen på 150 grader i ca 15 minuter. Låt svalna. Vispa ihop rumsvarmt smör med florsocker. Tillsätt äggula och smaksätt med lakrits och salmiakpulver till önskad smak. Spritsa smörkräm på hälften av macaronsen och tryck ihop dem med resterande. Rör ihop lite ägvita med florsocker till en lagom seg kristyr. Färga med svart hushållsfärg och spritsa små horn på de färdig monterade macaronsen. Låt torka.




Ååh måste testa 😍
Söta är dom både att se på och äta
Häftiga! Jag bakade nyss macarons som liknar pumpor. Finns på min blogg om du vill se dom!