Halloween munkar ūüē∑

Glaserade Halloweenmunkar

50 gram smör

2 dl mjölk

25 gram jäst

0,5 dl strösocker

1 krm salt

0,5 tsk malen kardemumma

5,5 dl vetemjöl

1 ägg

Ca 1 l neutral olja (till fritering)

Florsocker

Hushållsfärg

Ta fram sm√∂ret s√• det hinner bli rumsvarmt. V√§rm mj√∂lken fingervarm och smula ner j√§sten. Tills√§tt socker, salt och kardemumma ‚Äď och r√∂r om tills j√§sten har l√∂st sig helt. R√∂r ner h√§lften av mj√∂let och tills√§tt sedan √§gget. R√∂r ner resten av mj√∂let, och till sist det rumsvarma sm√∂ret. Arbeta degen smidig, 5 minuter i maskin eller kn√•da f√∂r hand i ca 10 minuter. L√•t j√§sa i ca 40 minuter. Kavla ut degen och forma ringer med hj√§lp av utstansare eller olika stora glas. L√•t j√§sa ytterligare ca 20 minuter. Hetta upp oljan till 165 grader. (Ha ett lock n√§ra till hands om du ska fritera p√• spisen). Fritera munkarna i omg√•ngar tills de √§r gyllenbruna. L√•t de rinna av p√• hush√•llspapper och svalna. Blanda ihop florsocker med lite vatten till glasyr. F√§rga i √∂nskad f√§rg/ f√§rger. Spara lite vit glasyr till spindeln√§t. Doppa munkarna i glasyren och l√•t de torka. Spritsa spindeln√§t n√§r glasyren torkat.

ūüĎĽ


Gillar

Kommentarer