Hallon & Lakritspannacotta


Jag brukar oftast inte använda mig av godis och dylikt när jag bakar eller lagar mat men när jag såg ett recept från Camilla Hamid, (My kitchen stories) fladdra förbi när jag skummade igenom Aftonbladets nyheter på telefonen kunde jag inte hålla mig. Speciellt inte när det ändå låg en påse "turkisk peppar" där hemma och "skräpade". Jag ändrade dock om lite i receptet, använde bland annat gelatinblad istället för agar-agar och gjorde de betydligt mindre.

Små men naggande goda!

Lakritspannacotta

75 gram turkisk peppar (ca en halv påse)

2 dl vispgrädde

0,5 dl strösocker

1 gelatinblad

några droppar svart hushållsfärg

Hallonpannacotta

125 g frysta hallon

0,5 dl strösocker

2 dl vispgrädde

Hallon

Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Krossa lakritsgodiset till mindre bitar. Koka ihop grädde och lakritsgodis under omrörning, i en kastrull på spisen, på låg värme, tills godiset har smällt. Tillsätt sockret och låt koka upp. Rör ner gelatinbladet och sila eventuellt blandningen för att vara säker på att den är helt slät. Häll upp i glas och ställ kallt att stelna. (Luta upp glasen om du önskar en lutning på pannacottan. Ställ i frysen om du har bråttom). Tina hallonen och passera dem genom en sil. Lägg gelatinbladet i vatten. Koka upp grädde, socker och hallonpurén och tillsätt sedan gelatinbladet. Sila genom sil och häll sedan hallon-gräddblandningen över den stelnade lakritsgrädden. Låt stelna och pynta med färska hallon.

❤️

Gillar

Kommentarer

elinm
elinm,
Vad gott! 😍
nouw.com/elinm