Gudomligt goda små pumpapajer

Riktigt goda små läckerbitar som jag gjorde i en minicupcakeplåt. Passar perfekt till en söndagsfika och eftersom de är så små kan man med gott samvete ta två ;)

24 st mini Pumpapajer (eller en stor)

Pajdeg

3 dl Vetemjöl

0,25 dl Socker

125 gram kallt Smör

4 msk kallt Vatten

Fyllning

425 gram Pumpapuré

2 dl Vispgrädde

1,5 dl Socker

0,5 tsk mald Ingefära

1 tsk mald kanel

1 tsk mald kardemumma

0,5 tsk mald Nejlika

0,5 tsk mald muskotnöt

3 ägg

Vispad Grädde och Kanel till topping

Blanda ihop pajdegen i en mixer. Tryck ut degen i önskad form och nagga botten med en gaffel. Ställ i frysen under tiden ugnen når 200 grader. Förgrädda skalen/skalet i ca 10-15 minuter. Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen och fyll skalen efter att de förgräddats. Grädda i ugnen i ca 15 minuter (små) och drygt 30 minuter (en stor) i 175 grader. Låt svalna och toppa med vispad grädde och malen kanel.

Gillar

Kommentarer