Grön & Skön kålsallad

Grön & Skön Kålsallad

Ruccola

Grönkål

Rödkål

Brysselkål

Broccoli

Avocado

Granatäpple

Manchegoost

Valnötter

Solrosfrön

Pumpafrön

Dressing:

1 msk senap

2 msk balsamico vinäger

2 msk olivolja

salt & Peppar

1 msk agavesirap

Grunda ett fat eller en skål med ruccola. Blanda ihop dressingen och vänd runt hackad grönkål i den. Strimla rödkålen fint. Ansa och kvarta brysselkålen. Fräs brysselkålen lite lätt i olja i en panna, smaka av med salt och peppar. Glasera eventuellt brysselkålen med en matsked honung eller agavesirap. Finhacka broccolin. Skala och tärna upp avocado. Tärna upp osten. Slå ut kärnorna ur granatäpplet. Rosta valnötter, pumpa och solrosfrön lite lätt i panna. Toppa ruccolan med övriga ingredienser och blanda runt. Gott som ensamrätt eller som tillbehör till tillexempel kyckling eller som en grön oas på julbordet

Gillar