Mest lästa

    Grillat med vintips

    För en tid sen svischade det förbi en blänkare om virtuell vinprovning till grillat på Facebook. Lät ju jätteroligt tyckte vi och köpte hem vinerna och spanade in maten som man skulle förbereda till. Olyckligtvis lyckades vi inte pricka in tillställningen när det väl begav sig men vi lyckades köra ett eget race som dessutom blev väldigt lyckat och väl värt att skicka vidare. De lustiga var att det egentligen inte var speciellt märkvärdigt heller. Maten som föreslogs var helt enkelt grillad kyckling, grönsaker och färskpotatis. Till det en vitlökskräm. Men eftersom jag inte kombineras helt 100 med vitlök gjorde vi istället en väldigt smarrig kräm på ramslök.

    Nom! Nom! Nom!

    Sen kommer vi då till de rekommenderade vinerna. Först en bubblig variant av klassikern Mulderbosch.

    Mulderbosch Nr 77909

    Sparkning Rosé, 2019

    99:-/ 750 ml

    Festlig som fördrink och var dessutom väldigt god och väldigt somrig till den grillade Kycklingen, grönsakerna och krämen. 👍🏼

    Tillsätter man parmesanost till rätten. Hyvlad eller riven över härligheten rekommenderas istället ett rött vin:

    Cline Nr 22283

    Old Vine Zinfandel, 2017

    109:-/ 750 ml

    Med osten på toppen blev det faktiskt en helt annan upplevelse om än lika god. 👍🏼

    Ramslökskräm:

    Äggula 1 st

    Matolja ca 1,5 dl

    Dijonsenap 2 tsk

    Vinäger 1 tsk

    Vispa äggula, senap & vinäger med elvisp i en bunke med höga kanter.

    Häll i matoljan försiktigt så den inte spricker.

    Späd ev med lite vatten för att få majonnäsen lösare.

    Smaka av med salt, peppar och ramslöksolja ( görs av en frp ramslök som köps i vanlig affär, mixa med ca 1,5-2 dl matolja tills det blir en grön olja. Ca 2-3 minuter på högsta effekt.)

    Späd ev med lite vatten om den blir för hård i konsistensen.

    Gillar

    Kommentarer