Grillad caesarsallad

Vilka fantastiska sommardagar vi har haft den senast tiden! Och kvällar! I helgen bjöds det på grillat i dagarna tre och inleddes i fredags med en god köttbit ackompanjerad av en smarrig, grillad caesarsallad. Diverse grönsaker hamnade på grillen tillsammans med romansalladen och toppades sedan av lite bacon och extra parmesanost innan len caesardressing ringlades över.

Mums! Mums! Mums!

😋

Caesardressing

1 äggula

1 msk dijonsenap

1 pressad vitlök

3 sardeller

1 tsk citronsaft eller vittvinsvinäger

ca 1 dl rapsolja

1 dl parmesanost

salt & vitpeppar

Mixa ihop äggulan med dijonsenap, citronsaft, (alt vittvinsvinäger), pressad vitlök och sardeller.
Häll droppvis i oljan till önskad konsistens. (Häll inte på oljan för fort och i för stor mängd, då finns det risk för att dressingen skär sig och man behöver starta om med en ny ägggula) Riv parmesanosten och blanda i. Blir dressingen väldigt tjock så rör i lite vatten. Smaka av med salt och peppar.

Gillar

Kommentarer

Anngelic
Anngelic,
Ser supergott ut! 😊
nouw.com/anngelic
saraboman
saraboman,