Gott slut på helgen

Personligen tycker jag att helgen ska bestå av fem dagar och vardagarna två. Man hinner liksom inte riktigt med. Det blir lite dutt här och lite dutt där. Varken hackat eller malet. Men man får njuta av det lilla! En liten början till höstplantering. En gofika med smaskig, chokladiga brownie´s på balkongen med HELA familjen. Lite snabbshopping. Tre fotbollsmatcher inkluderat en liten snabbvisit i Västerås. Och som avslutning en BrownieCheesecake i tv-soffan innan man stupade i säng och slog upp sina ögon till en ny spännande vecka.....

Det var verkligen en svindlande åtgång på dessa små godingar och jag fick snabbt lägga undan en bit som jag senare skulle använda till dess egentliga ändamål, cheesecake. Hur som helst blev det perfekt till snabbfika på balkongen. Så härligt att man fortfarande kan sitta ute och njuta!

Mjölkfri ChokladBrownie

250 gram mjölkfritt smör

2 dl kakao

4 ägg

4,5 dl socker

0,5 tsk salt

1 tsk vaniljpulver

3 dl vetemjöl

0,5 tsk bakpulver

Smält smöret och blanda i kakaon. Rör ihop ägg och socker i en bunke. Vänd ner kakaoblandningen, salt, vaniljpulver, vetemjöl och bakpulver. Blanda till en jämn smet och bred ut i en bakplåtspapperklädd form, ca 20x30 cm. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20-25 minuter. Låt svalna.

Fördelen med damfotboll och deras tomma läktare är att det inte är några problem att ta med sig en lurvig pälskling till match......


BrownieCheeseCake

Botten:

150 gram digestivekex

50 gram smör

Fyllning:

4 ägg

2,5 dl socker

1 tsk vaniljsocker

400 gram Philadephiaost

Brownie

Vispgrädde & Mörkchoklad

Smält smöret till botten. Krossa kexen. Blanda ihop smör och kex och tryck ut i en smord form. Ställ formen i kylen under tiden som du blandar ihop ägg, socker, vaniljsocker och Philadelphiaost till en jämn smet. Häll fyllningen i formen och tryck i browniebitar där du tycker att det passar. Grädda i 175 grader i ca 45-50 minuter. Låt svalna och garnera med vispad grädde, smulor av brownie och mörk choklad.

Gillar