Godbitar från förr

Snart påsk och för dem som tycker att det är roligt att fylla påskäggen med något egettillverkat tänkte jag bjuda på några godbitar från "förr".... som jag redan tipsat om, men som tåls att repetera.........

Gotteligottgott......

Är man sugen på något extra surt, egenhändigt smask, utan tillsatt socker, blir de här godingarna det perfekta valet! Äldsta dottern var väl måttligt road över "sötsaken" innan hon kom över dippskålen med det syrliga överdraget....därefter hade hon svårt att sluta!!! :)

Mangogelé med surt pulverdipp

6 Gelatinblad

2 dl osötad Mangojuice

2 tsk Citronsyra

Serveringsdipp

2 msk Potatismjöl el Arrowrot

1 tsk Citronsyra

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Värm hälften av mangojuicen och smält ner gelatinbladen i den varma vätskan. När allt blandats, häll i resten av juicen och citronsyran. Häll upp i en form ca 10 x 20 cm som är klädd med plastfolie. Låt stelna ca 1 timme i kylen. Skär upp gelén i bitar och doppa vid serveringen i pulver dippet. ( Doppas de för tidigt kan de lätt bli aningens "uppblötta" och lite saggiga.... )


Ljuvlig segmjuk chokladtäckt chokladkola. med fyllig smak av muscovadosocker..... Väldigt svårt att motså!

Chokladtäckt chokladkola

50 gram Smör

1,5 dl Vispgrädde

150 gram Muscovadococker

0,5 dl Sirap

nypa Salt

Mörk Choklad

Blanda ihop alla ingredienser till kolan i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och låt koka utan lock tills smeten uppnått en temperatur på 122 grader. Rör i smeten ofta. Häll upp smeten i form ca 10 x 25 cm. Låt svalna Smält den mörka chokladen och pensla över kolan. Ställ svalt och vänd sedan kolan upp och ned för att pensla undersidan. Skär kolan i bitar och förvara svalt.

Har sagt det förr men säger det igen........ En klar favorit!!!!

Chokladdoppade Mandlar med Salt-Lakritspulver

Sötmandlar

Mörk Choklad

Krutpulver el dylikt

Doppa mandlarna i chokladen och låt stelna. Rulla de chokladdoppade mandlarna i det salta pulvret.

Gillar

Kommentarer

Tresmultron
Tresmultron,
Ojojoj... Chokladkolan och mandlarna ser ju för goda ut!
nouw.com/tresmultron