Godaste vegan s*llen!

Ska i ärlighetens namn erkänna att förra veganalternativet till sill som jag skrev om, "Branteviksinläggningen" inte föll särskilt många i smaken här hemma. Så min glada veganjakt fortsatte och här om dagen blev det till att prova det jag tror, är det mest "allmänna" veganska sillalternativet.

Aubergine.

Och attans det var faktiskt riktigt bra. En extra gnutta salt till och man kan nog lura nästan vem som helst....

jag skrev NÄSTAN!

Om jag skulle välja ett veganalternativ så är det detta som i nuläget gäller.

Vegansk inlagd s*ll av Aubergine

1 dl ättika (12%)

2 dl strösocker

3 dl vatten

3 lagerblad

10 kryddpepparkorn

1/2 aubergine

1/2 rödlök

1 morot

Blanda ättika, socker, vatten och kryddor i en kastrull och koka upp. Skala auberginen och dela den sedan på längden och skär ca 1/2 cm tunna skivor. Skala och skiva löken och morötterna. Lägg grönsakerna i lagen och koka upp, låt svalna och dra i kylen över natten

Recept från: Recept ICA.se

Vegansk senaps*ll av Aubergine

En sats vegansk inlagd s*ll av Aubergine

0,5 dl skånsk senap

1 msk dijonsenap

1,5 msk strösocker

1 msk rödvinsvinäger

1 dl rapsolja

ca 20 gram dill

Rör ihop senap, socker och vinäger. Vispa ner oljan i en stråle i senapsblandningen. Hacka dillen och blanda i såsen. Smaka av med salt och peppar. Låt vegabs*llen rinna av och vänd sedan ner den i senapssåsen.

Recept från: Recept ICA.se

Det blev till att prova ICA´s veganska alternativ till skinka också när jag änså höll på. Och visst, ungsbakad rotselleri är jättegott! Men, julskinka.... njae.

Vegansk julsk*nka av Rotselleri

2 schalottenlökar

1 dl vitt matlagningsvin

6 timjankvistar

1 dl olivolja

ca 800 gram rotselleri

salt och peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Skala och finhacka löken. Koka den med vinet och timjankvistarna tills hälften av viet återstår. Rör ner oljan i vinet. Skala rotsellerin och skär skåror i ett rutmönster. Baka rotsellerin i mitten av ugnen ca 45 minuter. Häll över lökoljan och fortsätt att baka rotsellerin ytterligare ca 45 minuter. Ös då och då.

Griljering

1/2 kruka persilja

3/4 dl ströbröd

2 msk senap

Mixa persilja och ströbröd till ett smul. Pensla senapen på sellerin och strö över persiljesmulet. Höj ugnstemperaturen till 225°C. Griljera sellerin mitt i ugnen ca 10 minuter.

Recept från: Recept ICA.se

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229