Godaste Lussebullen

Det är inte långt kvar nu, till första advent. Dags att börja fylla frysen med gott för framtida go’fikor!!! Men, ett litet lyxproblem så här års...:

Mina barn gillar inte russin i saffransbröd.

Jag älskar russin i saffransbröd!

Men vad gör man inte för sina barn?

Godaste lussebullen

2 paket saffran blötlagd i tex rom (själv använde jag mig av Disaronno (mandellikör)

2 dl Strösocker

50 gram Jäst

175 gram rumsvarmt Smör

5 dl rumsvarm Mjölk

0,5 tsk Salt

800 gram Vetemjöl plus till utbakning

1 Ägg utblandat i lite Vatten till pensling

Florsocker

Lägg saffranet i spriten och låt dra i cirka 30 minuter. Smula ner jästen i en bunke och blanda med mjölk och upptärnat smör. Blanda i saffran/sprit-blandningen. Tillsätt socker, salt och mjöl och arbeta degen ordentligt. Låt jäsa under bakduk i cirka 60 minuter. Vält ut degen på en mjölad arbetsbänk och knåda lätt. Baka ut till valfri lusseform. Lägg bullarna på bakplåtsklädda plåtar och låt jäsa ytterligare under bakduk i cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa upp ägget tillsammans med lite vatten och pensla bullarna. Grädda i mitten av ugnen i ca 8-10 minuter, beroende på storlek. Låt svalna på galler under bakduk. Sikta florsocker över de avsvalnade bullarna.

Gillar

Kommentarer

Emma Engström
Emma Engström,
Åh, julbak är ju så mysigt! 😃nouw.com/emmaengstrom
StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Härligt med julbaknouw.com/stenhagenbettan
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229