God Morgon

Mycket gröt nu..... Kanske har något med vädret att göra. Känslan av något varmt och mjukt i magen som mättar precis så där lagom mycket. Att det dessutom går att variera till det oändliga och går att piffa och smaksätta till det mest fikaliknade kreationerna kanske också spelar in. Gott helt enkelt! Denna gång blev det en jättesats med risgrynsgröt då jag hittade en massa grötris längst inne i skafferiet när vi tömde det inför renoveringen. För att komma ifrån julkänslan piffade jag upp den med hallon och lite chiafrön och toppade sedan härligheten med kanel och rostade pumpafrön.

Nu laddad för en härlig förmiddags- hund-promenad i snön innan OS-invigningen!!

Risgrynsgröt

2,5 dl grötris

5 dl vatten

3/4 tsk salt

1 liter mjölk (valfri sort)

2 bitar kanelstång

Häll upp ris, vatten och salt i en kastrull. Koka upp och rör om. Lägg på lock och låt koka på svag värme i 10 minuter utan omrörning. Tillsätt mjölk och kanelstång. Låt koka upp och rör om. Sänk värmen och lägg på locket. Låt svälla i ca 40 minuter utan omrörning. Om gröten är för tunn låt den svälla ytterligare en stund. Om gröten är för tjock, fyll på med mer vätska.

Hallon & Chia-risgrynsgröt

ca 2 dl Risgrynsgröt

ca 1 dl hallon

1,5 msk chiafrön

Blanda ihop och värm.



Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229