Go pink

Det är ju redan mitten av oktober och den så kallade ”rosa månaden”. En rosa månad för att uppmärksamma kampen mot, främst bröstcancer. Något som jag brukar skriva om så här års och även känner är viktigt att göra i år. En av tre får cancer. Men alla drabbas.

”Sprid budskapet om Rosa Bandet och engagera fler. Bara tillsammans besegrar vi cancer!”

Cancerfonden och Bröstcancerförbundet

I Sverige finns det två organisationer som har registrerat varumärket Rosa Bandet i olika utföranden, Cancerfonden och Bröstcancerförbundet, tidigare BRO, Bröstcancerföreningarnas Riksorganisation.

Bröstcancerförbundets band är cericerosa och sälj till förmån för bröstcancer och de lokala bröstcancerföreningarna. Cancerfondens band har ny design varje år och säljs till förmån för all cancerforskning. Även om banden ser olika ut och drivs som separata kampanjer har de ett gemensamt mål - att färre ska drabbas och fler ska överleva cancer.

Bröstcancerförbundet Cancerfonden

Bröstcancerförbundets vision är att ingen ska drabbas av bröstcancer. Upplevelsen är att det är på god väg men långt ifrån i mål. Mer forskning krävs men också förebyggande åtgärder och stöd till redan drabbade. Ta en titt på deras film på hur du kan göra skillnad - för dig själv och andra. På knappt två minuter får du kunskap som är nyckeln till framgång.

Bröstcancerförbundets kort film om bröstcancer. Se den HÄR

Att upptäcka bröstcancer tidigt är viktigt! Om du har god kännedom om dina bröst kan du lättare upptäcka förändringar.

HÄR visar Cancerfonden hur du undersöker dina bröst i tre enkla steg.

Tidigare Rosa inlägg om kampen mot cancer: Livsstil , Rökning, Fysisk aktivitet, Övervikt, Alkohol & ett potpurri av alkoholfria alternativ


Gillar