Glutenfri pizza

Det blev pizzakväll även denna fredag! Mmmmm… Mums!

Den här gången testade vi dessutom att göra glutenfri pizza och den blev faktiskt över förväntan och helt okej. (Använde mig av Sempers mjölmix och pofiber). Kul när man kan erbjuda näst intill ”samma-lika”till alla gäster!

🍕

Glutenfri pizzadeg

4 dl Glutenfri mjölmix

3 msk Pofiber

25 gram jäst

1,5 dl ljummet vatten

2 msk olivolja

0,5 tsk salt

Rör ut jästen i vattnet. Blanda i mjölmix, pofiber, olivolja och salt och knåda ihop till en jämn deg. Låt jäsa ca 15 minuter. Kavla eller tryck ut degen och toppa med valfri topping. Grädda i ugn på 225 grader (ca 20 minuter). Eller några minuter på sten i pizzagrill (ca 400 grader).

Toppingförslag:

Innan gräddning- smetana, prästost. Efter gräddning - rom, hackad rödlök, svartpeppar och dill.

Innan gräddning - tomatsås, mozzarella (skinka och/eller salami). Efter gräddning - parmaskinka och ruccola.

Gillar