Glutenfri chokladsockerkaka

Jag hade ett riktigt missöde igår bakmässigt. Sånt som händer när man ägnar sig åt experimentell matlagning...(hade faktiskt ett ämne som hette det när jag gick på restaurangskola..🤪) Det ordnade trots allt upp sig och inget gick till spillo men ytterst retsamt när det inte blir som man tänkt sig. Blev helt enkelt tvungen att testa ytterligare en gång men med ett annat recept. Och voilà!

En glutenfri chokladsockerkaka it is!!!!

Bakat på bananmjöl!! (Smakar INTE banan)

Glutenfri chokladsockerkaka

2 ägg

2 dl strösocker

50 smör

1 dl mjölk

1,5 dl bananmjöl

1,5 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

2 msk kakao

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form och mjöla den lätt med bananmjöl. Smält och bryn smöret. Häll mjölk i smöret och låt det svalna. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Blanda i smörmjölken och sedan bananmjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Rör till en jämn smet och häll i formen. Grädda i ugnen ca 30-40 minuter tills kakan är torr.

Låt svalna.

Gillar

Kommentarer

Monika25
Monika25,

Ser gott ut

https://nouw.com/monika25/en-fin-dag-igar-37822326

nouw.com/monika25
saraboman
saraboman,
Cammieh
Cammieh,

Åh ser god ut 😍 bananmjöl har jag aldrig hört talas om hehe

nouw.com/cammieh
saraboman
saraboman,
Nytt för mig med. Hittade på ICa Maxi 😊
nouw.com/saraboman