Ganska tomt, spännande, lite lustigt och så ganska så gott- Stockholm


Startade upp första semesterveckan med en biodate med kära maken. Jag hade råkat få nys om filmen ”Stockholm” som bygger på ”Stockholmssyndromet” som blev ett begrepp efter Norrmalmstorgsdramat 1973. Den dramatiska gisslanhistorien har nu blivit en svart dramakomedi, med Ethan Hawke som den klantige bankrånaren Lars och Noomi Rapace som kassörskan Bianca. Där Lars plan är att få loss en miljon dollar från Kreditbanken, och dra iväg i en flyktbil av samma märke som Steve McQueen körde i "Bullitt". Den gifta tvåbarnsmamman Bianca börjar sympatisera med Lars när hon inser att han i grunden är godhjärtad.

Aningens nollställda kom vi ut från biografen. Visste inte riktigt om vi skulle skratta eller gråta men måste ändå säga att den helt klart var sevärd en halvtaskig sommardag i Stockholm som denna.

Filmen var inte så lång så vi blev väldigt tidiga till efterföljande middagsdate med en kompis och passade på att förfriska oss på ett väldigt, väldigt tomt Stockholm, under stjärnorna. Sist vi var där, var det strålande sol och knökat med folk men nu näst intill öde. De tunga molnen kan ha varit en förklaring och fick oss sedan att ta oss över gatan till Downtown camper där det blev att testa deras ”Beyond Weekly Burger” som presenteras likt: ”A 100% plant-based burger which tastes just like meat”. Det rådde väl lite delade meningar i sällskapet om den beskrivningen var helt sanningsenlig. Men oavsett om den smakade som kött eller inte var det ganska god. Kvällen i sin helhet och sällskapet som blev var iallafall mycket trevligt och en härlig start på semestern!


Gillar

Kommentarer

Ingajohansson
Ingajohansson,
Härliga bilder, blir lite nyfiken på filmen😉
åker till Stockholm i morgon 🌞
nouw.com/ingajohansson