Galet gott med grönkål!


Grönkål & Fetaost lasagne
Ca 750 gram hackad grönkål
1 lök
1 vitlöksklyfta
Ca 3 msk vetemjöl
1 liter mjölk
1 citron (hela skal) 1/2 saft
300 gram fetaost
Lasagneplattor
Rapsolja eller smör
Salt & peppar
Sätt ugnen på 250 grader. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs tillsammans med grönkål i rapsolja (eller smör). Pudra över vetemjöl och tillsätt mjölken lite i sänder under omrörning. Låt koka upp. Riv i citronskal och pressa i citronsaft. Riv eller smula fetaosten och blanda ner i grönkålsröran. Spara en del till topping. Varva grönkålsröra och lasagneplattor i en smord ugnssäker form och toppa till sist med resterande fetaost. Tillaga i ugnen ca 35-40 minuter.
Kommentarer