Galet gott med grönkål!


Grönkål & Fetaost lasagne

Ca 750 gram hackad grönkål

1 lök

1 vitlöksklyfta

Ca 3 msk vetemjöl

1 liter mjölk

1 citron (hela skal) 1/2 saft

300 gram fetaost

Lasagneplattor

Rapsolja eller smör

Salt & peppar

Sätt ugnen på 250 grader. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs tillsammans med grönkål i rapsolja (eller smör). Pudra över vetemjöl och tillsätt mjölken lite i sänder under omrörning. Låt koka upp. Riv i citronskal och pressa i citronsaft. Riv eller smula fetaosten och blanda ner i grönkålsröran. Spara en del till topping. Varva grönkålsröra och lasagneplattor i en smord ugnssäker form och toppa till sist med resterande fetaost. Tillaga i ugnen ca 35-40 minuter.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229