Fyllda små Pumpor med Belugalinser & Gruyereost
Hittade väldigt små söta pumpor härom dagen som jag fyllde med Belugalinser och Gruyereost. Det blev vansinnigt gott! Ett väldigt hett middagstips om man vill få till en riktig Halloweenmiddag. Själv serverade jag dem med sallad bestående av ruccola, cocktailtomater och avocado samt en fänkålscrudite (rå marinerad sallad) och isterband. Men de kan absolut serveras helt solitära också. :)


Belugalinser och Gruyerefyllda små pumpor
4 små Pumpor
1 gul Lök
1 Vitlköksklyfta
1 stor Morot
4 dl okokta Belugalinser
200 gram Gruyereost
Salt & Peppar
Färsk Oregano
Rapsolja till stekning
Koka Belugalinserna enligt förpackningen (ca 20 min i saltat vatten). Hacka löken och Skala och riv moroten. Fräs tillsammans i rapsolja. Riv osten grovt. Blanda ihop de kokta linserna, lök/morots-fräset och osten. Skär av toppen på pumporna och gröp ur kärnorna. Fyll sedan pumporna med linsblandningen. Grädda pumporna i ugnen i ca 30 minuter i 200 grader.
Fänkålscrudite
1/2 Fänkål
1 Apelsin, Zest och saft
2 msk Olivolja
1 nypa Salt
1 nypa Chilliflakes
Finstrimla (förslagsvis på en mandolin) Fänkålen. Riv det yttersta skalet på Apelsinen och pressa ur saften. Blanda allt och låt dra i ca 5 minuter.