Fruktigt gelegodis till pĂ„sk 🐣


Gelégodis med gelatin

10 st gelatinblad

225 gram frysta hallon eller mango

1 dl strösocker

50 gram glukos

strösocker

Tina hallonen och purĂ©a dem genom att passera dem genom en finmaskig sil. (Mixa mangon). SpĂ€ purĂ©n med vatten tills mĂ€ngden blir 2,5 dl vĂ€tska. LĂ€gg gelatinbladen i vatten i ca 5 minuter. Koka upp purĂ©n tillsammans med socker och glykos tills sockret löst sig. Krama ur gelatinbladen och smĂ€lt ner i blandningen. LĂ„t gelĂ©n svalna och fyll sedan formarna. LĂ„t stelna i kylskĂ„p ca 2 timmar tills de stelnat helt. Ät som de Ă€r eller ta ur dem ur formen, lĂ„t torka ett dygn och rulla sedan i strösocker.

Form till GelĂ©hallon finns HÄR

Gillar

Kommentarer