Frukostfrallor med pumpa och äpple

God morgon helg!

Ligger i sängen och känner av ömmande fotleder då både torsdag och fredag bjöd på väldigt långa promenader från jobbet in till stan. Sån lyx att kunna gå ändå och på vägen passerade jag en liten trädgård och fick se alldeles galet stora pumpor. Älskar pumpor!!! Förra året lyckades jag få till ett gäng även om de inte blev så stora men i år blev det verkligen inget att skryta med alls. Så jag har ”fuskat” och gått till affären. 🤪 Smakar lika bra ändå och de här frallorna blev iallafall helt fantastiskt saftiga och jättegoda!

Frukostfrallor med pumpa & äpple

50 gram jäst

5 dl vatten

2 tsk salt

3 dl grovt riven pumpa

3 dl grovt rivet äpple

2 dl havregryn

13 dl vetemjöl

ägg för pensling

pumpakärnor

Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten, havregryn, riven pumpa och äpple. Låt svälla i ca 5 minuter. Blanda i vetemjöl och arbeta degen i ca 10 minuter i maskin. Tillsätt salt och knåda ytterligare några minuter. Låt jäsa 1-2 timmar. Stjälp upp dege på ett bakbord och dela i ca 20 bitar. Lägg på bakplåtsklädda plåtar och låt jäsa ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bullarna med uppvispad ägg utblandat med lite vatten och strö över pumpakärnor. Grädda ca 12-15 minuter.


Gillar

Kommentarer