Friterad Halloumi & magiskt god sås med paprika och vitlök

Vilken otroligt härlig långhelg som varit! Trots spännande äventyrsresa har vi även hunnit med 17 års firande av sonen, löpningar och välbehövt trädgårdsarbete. Dessutom har vi ätit väldigt, väldigt mycket gott! Inledde ledigheten med en plockbuffé och mixade dessutom ihop en sås som blev helt magisk!!! I receptet från Zeta är den till friterad Halloumi men den passar helt perfekt till typ allt! Till grillat, sallad eller bara så enkelt som att doppa bröd i. Mums! Mums! Mums!
Magiskt god dippsås med paprika & vitlök
200 gram kikärtor med spad
1/2 burk (Zeta) grillad paprika
1 vitlöksklyfta
1 krm chilipulver
1 msk balsamvinäger
2 dl rapsolja
1 msk salt
Mixa kikärtorna tillsammans med spadet, den grillade paprikan, vitlök, chilipulver och vinäger. Häll sedan försiktigt i rapsoljan till en slät röra. Smaka av med salt.
Halloumifries
Halloumi
2 kvistar rosmarin
i vitlöksklyfta
frityr eller matolja
Skär Halloumin i lagom stora "pinnar". Torka bort eventuell överflödig vätska med lite papper. Värm oljan till 160 grader. Fritera först rosmarinkvistarna och vitlök för att sätta lite smak på oljan. Fritera sedan Halloumi till dess att de får gyllenbrun och fin färg. Lyft upp och låt torka till på papper. Värmhåll i ugnen tills allt är friterat och klart och det är dags att äta.





ha en underbar dag, kram