Franskt tilltugg

Det är ganska mycket matprat på mitt jobb och extra kul tycker jag att det är att diskutera mat från olika länder och kulturer. Så efter fikarasten, här om dagen fick jag ett recept från min kollega som är gift med en fransos. Tydligen bakar de inte så mycket i franska familjer som man kanske kan tro, verkar det som. Men trots det heter detta recept ”cake” och är ett slags drinktilltugg. Blev tvungen att testa igår när vi körde plockmats-middag och tummen upp för det!

”Cake”
med skinka och Olivier

3 ägg
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl rapsolja
1 dl (drygt) mjölk
100 gram riven Gruyèreost
200 gram rökt skinka
75 gram oliver
Salt & peppar
Sätt ugnen på 175 grader. Skär skinka och oliverna i mindre bitar. Vispa ihop äggen med mjöl och bakpulver. Tillsätt oljan och mjölken och vispa ihop till en jämn smet. Häll i skinka, oliver och ost och blanda och smaka till slut av med salt och peppar. Häll blandningen i en torr brödform och grädda i ca 45 minuter.

Gillar

Kommentarer

Emmmabohman
Emmmabohman,
Så gott det ser ut!
nouw.com/emmmabohman
Redimat
Redimat,
Oj ser mega gott ut möte testa😍nouw.com/redimat
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229