Fransk chokladtårta i påskskrud

Fransk chokladtårta
200 gram smör
200 gram mörk choklad
2 dl socker
3 st ägg
1 msk snabbkaffepulver
3 dl vetemjöl
Glasyr
200 gram mörk choklad
50 gram smör
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med bakplåtspapper i botten. Smält smöret i en kastrull. Hacka chokladen i mindre bitar. Smält ner snabbkaffepulver och choklad i smöret. Visp ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner mjölet i äggblandningen och tillsätt sedan chokladblandningen. Rör till en jämn smet och häll i formen. Grädda kakan i ca 30 minuter. Kakan ska vara lös i mitten när den är klar. Låt svalna. Smält chokladen tillsammans med smöret till glasyren. Rör ihop den och bred den över den kalla chokladkakan. Pynta med diverse chokladägg och påskharar.
Servera förslagsvis vispad grädde och hallon till.
Mums!
🐣

