Från jul till Halloween med en mellanlandning i Italien

Fredageftermiddag och jag lyckades få till en date med upphämtning av kära maken då han hade en matleverans i krokarna lagom till att jag slutade jobbet. Hann med en liten snabbglutt på Hornbach julavdelning innan han dök upp och hittade några nya favoriter bland julgranar och tomtar.

En älg i tomtedräkt i sitt flygplan och ännu en variant av julbil fick mitt julhjärta att slå några extra slag.

Så julgulligt!

💞

Iskallt gick vi förbi svampdisken på Ica övertygade om att vi skulle hitta våra skatter själva i skogsbrynet. Och lyckan var på vår sida och förgyllde fredagkvällen med en gudomligt god sallad!

Sallad med rödbetor, feta, matvete, bacon & svamp

Spenat

Matvete

Rödbetor

Trattkantareller & svart trumpetsvamp

Bacon

Fetaost

Basilika

Olivolja

Balsamvinäger

Salt & peppar

Koka rödbetor. Koka matvete enligt anvisning. Skär bacon i mindre bitar och stek lagom knaprig. Stek svamp och smaka av med salt och peppar. Lägg färsk spenat på en tallrik och lägg på kokt matvete och rödbetor. Fortsätt med stekt svamp och bacon. Toppa med fetaost och basilika och ringla sist över lite olivolja och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar.

På lördag förmiddag blev det en tur till Bauhause för att införskaffa i en ny såg. Där var julen inte särskilt utvecklad än men lite halloweenblomster piggade upp.

Lördagkväll och snabbinproviserad ”italiensk-afton” för närmsta vännerna då inflyttningsfest-evenemanget för kvällen blivit inställt på grund av sjukdom. Lite glögg med skumpa fick inleda tillsammans med en hösthimmel som bara var fantastiskt vacker!!

💞

Söndag förmiddag och äntligen lite tid över att öppna lådan från lyckasmedmat som jag beställt tidigare i veckan. En kaffe och lite tiramisu-rester från gårdagen och sen började jag ”leka” Halloween.....

Så mycket roligt att se fram emot!!!

🎃

  • Nära Falkbergsvägen , Sollentuna

Gillar