Från fryst isklump till läckert grön lasagne

Snabblagat och vansinnigt gott middagstips.
Jag är nog inte ensam om att ha ett "glömt" spenatblock i frysen som egentligen inte gör så stort väsen av sig.... men som man på ganska så kort tid kan förvandla till något verkligen smaskigt.
Spenat & ricottalasagne
1 stor gul lök
1 vitlöksklyfta
ca 600 gram fryst spenat
1 fpk grönsaksfond
500 gram ricottaost
150 gram fetaost
2 - 5 dl mjölk eller valfri grädde
lasagneplattor
ca 1 dl riven ost
muskot
salt & peppar
rapsolja
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka löken. Fräs lök och vitlök i rapsolja några minuter. Tillsätt spenaten och fräs till allt tinat. Tillsätt grönsaksfonden. Ta bort från plattan och tillsätt ricotta, grädde/mjölk och smulad fetaost. Om man önskar en krämigare lasagne tillsätt den större mängden. Smaka av med muskot, salt och peppar. Smörj en form med lite rapsolja och varva sedan lasagneplattor och spenatblandningen i formen. Avsluta med spenatblandning och toppa med lite extra riven ost. Grädda i ugnen ca 30 - 40 minuter.
Nom! Nom! Nom!

Gillar
Kommentarer

