Från fryst isklump till läckert grön lasagne

Snabblagat och vansinnigt gott middagstips.

Jag är nog inte ensam om att ha ett "glömt" spenatblock i frysen som egentligen inte gör så stort väsen av sig.... men som man på ganska så kort tid kan förvandla till något verkligen smaskigt.


Spenat & ricottalasagne

1 stor gul lök

1 vitlöksklyfta

ca 600 gram fryst spenat

1 fpk grönsaksfond

500 gram ricottaost

150 gram fetaost

2 - 5 dl mjölk eller valfri grädde

lasagneplattor

ca 1 dl riven ost

muskot

salt & peppar

rapsolja

Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka löken. Fräs lök och vitlök i rapsolja några minuter. Tillsätt spenaten och fräs till allt tinat. Tillsätt grönsaksfonden. Ta bort från plattan och tillsätt ricotta, grädde/mjölk och smulad fetaost. Om man önskar en krämigare lasagne tillsätt den större mängden. Smaka av med muskot, salt och peppar. Smörj en form med lite rapsolja och varva sedan lasagneplattor och spenatblandningen i formen. Avsluta med spenatblandning och toppa med lite extra riven ost. Grädda i ugnen ca 30 - 40 minuter.

Nom! Nom! Nom!

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Gott och nyttigt
nouw.com/stenhagenbettan
sweetwords
sweetwords,
Oh så gott och färscht
nouw.com/sweetwords