Fortfarande en månad som går i rosa!

Att mat och hälsa hör ihop är något som Ica håller fast vid och därför har de stöttat Cancerfonden sedan femtiotalet – och Rosa Bandet-kampanjen sedan starten år 2003. I år har Ica över 60 rosa varor i butik och varje insamlad krona är viktigt för cancerforskningen.

Höstens livsviktigaste accessoar
I år gör ICA ett unikt samarbete med designern Bea Szenfeld. Hon har formgivit årets rosa band och är sedan tidigare känd för sina många och spektakulära verk gjorda i papper. Tillsammans med Bea har vi skapat en egen pappkasse som även den blir en stor bidragare till insamlingen. Denna finner du i de flesta ICA-butiker.

Ett litet rosa band som gör stor skillnad. Men hur stor?
Sedan starten 2003 har Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj samlat in drygt 759 miljoner kronor till svensk cancerforskning. De pengar som samlas in under kampanjen används för att på olika sätt bekämpa olika cancerformer genom finansiering av Sveriges främsta cancerforskare,kunskapsspridning och påverkansarbete.

Viktigt att känna till är att Cancerfonden inte öronmärker insamlade medel. Allt går till den främsta cancerforskningen i Sverige, och den väljs varje år ut av Cancerfondens forskningsnämnd genom en gedigen process. 2017 delade Cancerfonden ut rekordsumman 499 miljoner kronor till svensk cancerforskning. Med hjälp av Rosa Bandet-kampanjen har Cancerfonden med samarbetspartners satt fokus på cancerproblemet och därmed ökat forskningsfinansieringen, vilket starkt har bidragit till att vi nu har en bred och internationellt framgångsrik cancerforskning i Sverige.

Varje år får Cancerfondens rosa band ett nytt mönster, men syftet är alltid det samma; att samla in pengar till cancerforskning, sprida kunskap om bröstcancer och hur man minskar risken för att drabbas av cancer.

Fakta:
40 kronor kostar bandet
37 kronor av försäljningspriset går till cancerforskning
3 kronor kostar det att tillverka, förpacka och distribuera bandet

Ica har även en särskild receptbank för dig som vill laga en rosa rätt ikväll.. Här
💞

Gillar

Kommentarer