For all of You! Matjesill-lovers!!!

Det här är nog den absolut godaste matjesill-rätten som jag någonsin ätit! Alla kategorier! Så ska du bara göra en rätt till midsommar så är det den här! Receptet kommer från Stefan Ekengren’s bok Högtid.

Lerpottasill

8 matjesillfileer, grovskurna

16 små f��rskapotatisar, nykokta och delade

9 löskokta ägg, delade i kvartar

2 rödlökar, skalade och finhackade

1/2 knippe dill, grovskuret

1/2 knippe gräslök, finhackat

300 gram brynt smör

pepparrot, riven

Sätt ugnen på 175 grader. Bottna 8 små ugnsäkra formar med matjesill och potatis och ställ in dem någon minut i ugnen. Blanda ägg, rödlök, dill och gräslök. Ta ut formarna ur ugnen, lägg på ägghacket och riv över pepparrot. Servera genast med brynt smör vid sidan om som var en och får skeda över.

Mums! Mums! Mums!

Gillar

Kommentarer