Flädercheesecake

Hittade en oemotståndlig Flädercheesecake på [email protected] som jag slängde ihop en variant av.
Vansinnigt god och som bara skrek ut sommar i smaken!!!
Flädercheesecake
Botten
Ca 200 gram digestivekex
75 gram smör
Fyllning
400 gram Färskost
3 dl creme fraiche
1,5 dl flädersaft, koncentrerad
2 tsk vaniljsocker
1/2 citron (skal och saft)
0,5 dl strösocker
3 gelatinblad
jordgubbar
Flädergelé
1,5 dl flädersaft
0,5 dl vatten
2 st gelatinblad
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Mixa ihop kex och smör och tryck ut som botten i en form (19 cm diametern) med löstagbar kant klädd med bakplåtspapper. Blanda färskost och creme fraiche med flädersaft, citronskal, citronsaft och socker i en kastrull. Låt blandningen koka upp. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i smeten och rör den helt slät. Låt svalna. Klä kanterna på formen med plast eller bakplåtspapper. Dela på jordgubbarna och fördela halvorna utefter kanten med den skura sidan utåt. Häll den avsvalnade smeten i formen och låt stelna helt i kylen. Blötlägg gelatinblad till gelen. Värm upp saften tillsammans med vatten och låt de urkramade gelatinbladen smälta i blandningen. Låt svalna och häll sedan över ostfyllningen. Låt stelna.



Gillar
Kommentarer



