Fem fantastiska hälsoskäl att äta en semla

Läser man något viktigt och bra är det också viktigt att sprida budskapet vidare!

Som till exempel när Elle mat & vin listar de positiva hälsoeffekterna av att äta en semla.....

För det är ju inte bara så att semlor är oerhört goda och vackra att se på. De kan faktiskt även bidra med vissa positiva hälsoeffekter!!!! Vilket gör att du absolut kan unna dig en semla denna underbara fettisdag med gott samvete......

Härligt, eller hur?

1. Grädde innehåller vitaminer

Vispgrädde innehåller vitamin A, som är viktigt för vår syn, hud och slemmhinnor samt immunförsvaret. I grädde finns även vitamin B12 som kan motverka depression och nedstämdhet, samt vitamin K som är bra för blodet och ger starka och friska ben.

2. Mandel är nyttigt

Även om sockret i mandelmassan inte hör till nyttigheterna är sötmandeln en riktig nyttobomb. Mandel har ett högt innehåll av E-vitamin, som håller huden frisk och fin samt skyddar våra vävnader

3. Vetebullen är inte dum den heller

Kardemumman i bullen verkar bakteriedödande och är bra mot förkylningar och halsinfektioner. Kardemumma har även kramplösande verkan och kan lindra magknip, kolik och mensvärk. Det finns dessutom en ny studie som visar att vitt bröd är lika nyttigt som grovt.

4. En tillfällig lyckokick

När vi äter socker stimuleras hjärnans belöngscentrum. Det ger en tillfällig kick och vi känner oss glada och nöjda. Hjärnan behöver belöningar för att förhindra stress och ångest, enligt bland andra professor Charlotte Erlandson-Albertsson, som forskar i cell- och molekylärbiologi vid Lunds Univerisitet.

5. Det är bra att ta en paus

Att ta en trevlig semmel-paus med kollegor och vänner stärker vår hälsa då social samvaro, enligt forskare på Karolinska Institutet, kan skydda mot exempelvis depression och Alzheimers sjukdom. Fikastuden på jobbet ger också gladare kolleger och bättre effektivitet, enligt en annan studie.

Fem fantastiska skäl att äta en semla helt enkelt!!!

Må väl!

❤️

Gillar

Kommentarer