Färgsprakande höstsallad

Det fick bli en kylskåpstömning till middag här hemma igår. Vilket resulterade i en riktigt härligt, god och färgsprakande höstsallad. Snacka om att more is more i det här sammanhanget! Inte minst om man vill sätta in det i någon form av hälsobegrepp. Den bostavligt talat, kryllade av antioxidanter, vitaminer och mineraler!!!

Riktig boost för immunförsvaret.

Färgsparakande Höstsallad

Ruccola

Provensalsk sallad

Röd dinner booster (mix av: röd quinoa, hirs, bovete och amarant

Brysselkål

Rapsolja

Honung

Valnötter

Pumpafrön

Päron

Granatäpple

Ädelost

Flingsalt

Koka grynen enligt anvisningarna på förpackningen. Dela och rensa brysselkålen från fula blad. Stek på medelvärme i rapsolja. Tillsätt valnötter och pumpafrön. Glasera med någon matsked honung och salta lite med flingsalt. Grunda en skål eller ett fat med sallad. Blanda i den kokta grynmixen. Skär päron i bitar och lägg i salladen. Slå ut kärnorna ur granatäpplet och blanda i salladen tillsammans med den stekta brysselkålen och nötterna. Toppa med smulad ädelost.


Gillar