Enkelt och snabbt! Lingon, tranbär & hasselnötsbröd


Jag hittade ett nytt receptblad från arla igår när jag var och handlade och föll pladask för ett lingon & hasselnötsbröd. Så det blev till att ställa sig och röra ihop ett bröd i stort sett direkt när jag kom hem. Grundat i receptet men utifrån mitt eget skafferi’s förmåga. Hasselnötterna skulle egentligen rostas också men det kände jag var lite överkurs med tanke på kvällens tidsramar. Mumsigt smarrigt blev det iallafall!

Lingon, tranbär & hasselnötsbröd

4,5 dl vetemjöl

2 dl grahamsmjöl

2 dl hasselnötter

1 dl pumpakärnor

1 tsk salt

1 tsk bikarbonat

1 tsk bakpulver

5 dl yoghurt

1 dl frysta lingon

1 dl frysta tranbär

1,5 dl sirap

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i yoghurt, frysta bär och sirap till en jämn smet. Klicka ner smeten i en smord avlång form, ca 1,5 litet. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme. Täck med folie om brödet verkar få mycket färg. Stjälp upp limpan och låt svalna insvept i en kökshandduk.

❤️

Gillar

Kommentarer