en variant av Waldorfsallad

En vansinnigt god variant av Waldorfsallad. Där valnötterna bytts ut mot rostade hasselnötter och med härlig grönkål istället för den klassika romansalladen.

Mums!

En variant av Waldorfsalld

grönkål

2 st syrliga äpplen

ca 300 g rotselleri

1-2 dl hasselnötter

ca 0,5 dl majonäs

1-2 tsk dijonsenap

1 tsk vinäger (eller citron)

salt och peppar

Skala och skär rotselleri i smala strimlor. Ge dem ett hastigt uppkok, häll av vattnet och skölj av i kallt vatten. Rosta hasselnötterna i panna eller i ugnen och gnugga av skalet med hjälp av en handuk eller hushållspapper. Rör ihop majonäs med senap och vinäger. Skärna ur äpplena och skär i strimlor. Blanda rotselleri och äpple med dressingen. Smaka av med salt och peppar.Dra grönkålen från eventuell stjälk och fördela i lagom stora bitar. Grunda en skål eller ett fat med grönkål. Fördela rotselleri och äpple över och toppa med rostade hasselnötter.


Gillar

Kommentarer

Johannagrahn
Johannagrahn,
Oj oj OJ så gott!!
nouw.com/johannagrahn