En tripp till Italienđ

Har man nĂ„gonsin varit sĂ„ sugen pĂ„ att resa som nu...?đ Har gjort en lĂ„ng lista över fantastiska semester-resor som man skulle kunnat ha gjort... OM vi dĂ„ inte hade en pandemi att förhĂ„lla oss till (och OM den âekonomisk rĂ„dgivarenâ -plĂ„nboken plötsligt blivit rejĂ€lt pĂ„fylld frĂ„n hemlig kĂ€lla.....âșïž) Italien đźđč stĂ„r alltid med pĂ„ listan!! Liksom, varför, nej??? Tomater, olivolja och basilika kan ju inte bli fel! Men kan jag dĂ„ inte komma till Italien fĂ„r Italien komma till mig! â€ïž I form av en helt ljuvlig plockmiddag. Som avslutades med en helt magnifik Tiramisu. Kan inte det pigga upp sĂ„ sĂ€g.
Nom, nom, nom....
Tiramisu
2 dl espresso
3 msk Kahlua (kaffelikör)
200 gram savioardikex
2 Àggulor
2 Àggvitor
1 dl socker
500 gram mascarpone
2 dl vispgrÀdde
ca 0,5 dl Marsala
Kakaopulver
Blanda kaffet med kaffelikören och lÄt svalna. LÀgg hÀlften av kexen i en form. HÀll hÀlften av kaffet över kexen. Vispa upp Àggvitorna hÄrt. Vispa Àggulor och socker pösigt och blanda i mascarpone och marsalavin. Vispa grÀdden och blanda i Àgguleblandningen. VÀnd till sist i den vispade Àggvitan. Bred hÀlften av blandningen över kexen. LÀgg ett lager kex över. Fördela kaffet och resten av krÀmen över. Pudra över kakao och lÄt stÄ i kylen minst en timme innan servering.
đ





Gillar
Kommentarer





