En riktig kalashelg! 🎈


I förrgĂ„r fyllde yngsta dottern nio Ă„r och sedan i fredags morse kan man vĂ€l sĂ€ga att kalaset varit i full gĂ„ng. Det var nĂ€mligen just det hon ville ha, ett riktigt traditionellt ”kalas”. Det har varit Halloween-fester och bowling-tema men aldrig ett ”kalas” trots de 9 Ă„ren.... sĂ„ hĂ€r har det googlats lekar och fixats fiskdamm och godispĂ„sar. Och sjĂ€lvklart stod det ”cup-burgare” pĂ„ menyn bĂ„de pĂ„ familjefirandet och kompisfesten sĂ„ vi har nu Ă€tit hamburgare hĂ€r hemma sĂ„ det sprutar ur öronen och kommer vĂ€l Ă€ven fortsĂ€tta att göra det den nĂ€rmsta tiden hĂ€r framöver.Till efterrĂ€tt blev det kladdkaka överöst med choklad och kakor till tjejernas stora förtjusning. Som tillsammans med en ”cupcake numbers pull apart” bidrog till att de Ă„t sig nĂ€stan lite gröna i ansikten och i stort behov av att dansa ner sig gottigheterna.

Vanilj cupcake

3 Àgg

2,5 dl socker

3 tsk vaniljsocker

100 gram smör

1 dl mjölk

3,5 dl vetemjöl

0,5 tsk salt

1 tsk bakpulver

Cream cheese frosting

50 gram smör

4 dl florsocker

2 tsk vaniljsocker

100 gram fÀrskost (Philadephiaost)

Ev Strössel och bÀr

SÀtt ugnen pÄ 175 grader, varmluft. Vispa Àgg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. SmÀlt smöret, hÀll i mjölken och blanda det med Àggsmeten. Blanda i vetemjöl, bakpulver och salt. Placera ut pappersformar i en muffinsplÄt och fyll formarna till 2/3 med smet. GrÀdda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. LÄt svalna. Blanda smör, florsocker, vaniljsocker och philadelphiaost. Vispa tills frostingen Àr riktigt fluffig. Fyll en spritspÄse och spritsa rosetter och dekorera cupcakes enligt eget önskemÄl.Jag tror iallafall att det hela blev ganska sĂ„ lyckat och födelsedagsbarnet sjĂ€lv verkar vĂ€ldigt nöjd. Lekarna verkade ocksĂ„ tas emot positivt och bidrog till mĂ„nga skratt och förutom klassiska ”dansstopp” och ”viskleken” blev det Ă€ven.

Chokladsexan

Du behöver: en tÀrning, tjocka vantar, en chokladkaka som Àr inslagen i papper, kniv och gaffel.

SÄhÀr gör du: LÀgg handskarna, chokladpaketet och besticken pÄ golvet och sÀtt barnen i en ring runt
om. LÄt ett barn börja att slÄ tÀrningen och skicka sedan vidare. Den som slÄr en sexa ska ta pÄ sig handskarna och öppna paketet. Dessutom ska den försöka att hinna Àta sÄ mycket choklad som möjligt, med kniv och gaffel, tills nÄgon annan fÄr en sexa. Varje gÄng nÄgon i ringen fÄr en sexa ska den dra pÄ sig allt och Àta sÄ mycket choklad som möjligt och fÄr fortsÀtta sÄ tills nÄgon annan slÄr en sexa.

Godissnöret

Du behöver: En pÄse med godissnören. Malacos jordgubbssnören brukar funka allra bÀst.

SÄhÀr gör du: Ge barnen ett varsitt godissnören och rÀkna till tre. DÄ ska barnen, sÄ fort som möjligt, försöka att snurra in hela godissnöret i munnen. Man fÄr inte hjÀlpa till med nÄgot annat förutom munnen och tungan, inga hÀnder alltsÄ!!
Vinnaren Àr den som först har fÄtt in hela godissnöret i munnen och dessutom tuggat klart det.

Hattstopp
SÄhÀr gör du: StÀll alla barnen i en ring och sÀtt igÄng musiken. Medan musiken gÄr ska du skicka runt hatten och sÀtta den pÄ sitt eget huvudet. Alla barnen mÄste ta pÄ sig hatten och sedan skicka vidare den.
Den som har hatten i hÀnderna eller pÄ sitt huvud nÀr du pausar musiken Äker ut och kan hjÀlpa till som domare.
Den som blir kvar sist Àr den som vinner.VĂ€ldigt roligt nĂ€r tolv tjejer plötsligt börjar spontandansa likt en ”flashmob” dansen som de under veckan lĂ€rt sig pĂ„ gymnastiken. Det Ă€r sĂ„nt som ger ”kalasnervösa” förĂ€ldrar lite extra krydda och motivation till Ă€ndamĂ„let dĂ„ kalas egentligen Ă€r en fantastisk möjlighet till att fĂ„ lite insyn i sina barns ”verklighet”. Men trots det Ă€r det ganska skönt att de inte intrĂ€ffar allt för ofta under Ă„ret....


Gillar

Kommentarer

kristinajuliette
kristinajuliette,
carolamelin
carolamelin,
Vilka fina tĂ„rtor😍
nouw.com/carolamelin
2barnsmammaochfru
2barnsmammaochfru,
Vilket mysigt och fint kalas hon fick 😊
nouw.com/2barnsmammaochfru